RESULTATERFINANS

Neida, Screen Media skal ikke flytte til utlandet

Screen Media mener mange norske investorer tenker kortsiktig og leter derfor etter strategiske industripartnere i utlandet.

Einar Ryvarden
24. jan. 2000 - 15:06
Screen Mediadigi.no

Freepad-maskinen er laget i samarbeid med tyske Dosch og Amand, oppfinnerne av neste generasjon av den trådløse standarden DECT. Nå holder det norske og tyske selskapet på å lage et felles selskap som skal lisensiere Freepad-designen og programvare ut til produsenter som vil lage maskinen.
Les mer om Screen:
Transmeta vil samarbeide med Screen Media
Ny, norsk trådløs sofa-PC vil koste mindre enn 5000 kroner
I dag skriver Dagens Næringsliv at selskapet skal flytte utenlands fordi det ikke finner store nok investorer her i Norge. Men Carl Henrik Janson, gründer og administrerende direktør i Screen Media sier dette er litt feil.


- Screen Media skal ikke flytte til utlandet, selskapets ledelse og programvare-utviklingen forblir i Norge. Nå starter maskinvareproduksjonen, men den hadde vi aldri tenkt å gjøre i Norge. Vi inngikk i fjor en avtale med den samme taiwanske produsenten som Compaq bruker for å få laget sine bærbare maskiner, forteller Janson til digi.no.

Freepad
Freepad er basert på en ny versjon av dagens trådløse telefonsystem - DECT. Freepad vil bli levert med en DECT-basestasjon og vil la deg surfe med telefon eller ISDN-linjen du kobler til basestasjonen rundt i hele huset eller hagen. Opptil åtte Freepader kan dele en stasjon. DECT DMAP kan gi en fart på opp til 500 kbit i sekundet, noe som vil firedobles etter hvert, og stasjonen vil kunne kobles til andre typer høyhastighetslinjer.

Freepad blir en enkel datamaskin med 16 MB minne, én prosessor og en trykkfølsom skjerm på 800 x 600 punkter (SuperVGA). På denne skjermen får du en moderne Internett-klient, et telefonsystem og andre programmer. Den første Freepad-modellen vil være noe større enn et A4-ark og mellom 1,2 og 3 cm tykk.

Første versjon av Freepad inneholder en smartkort-leser, noe som åpner for sikker pålogging, banktjenester og Internett-handel. Etter hvert vil også Freepad kunne brukes som en fjernkontroll og kobles til et videokamera for videotelefoni.







Spekter Interaktiv

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.