BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nein, das ist zu viel!

En kjennelse i en Køln-domstol avviser en anke fra Deutsche Telekom, og gir selskapets konkurrenter tilgang Telekoms aksessnett, uten at Telekom kan kreve seg ekstra betalt for tilgangen.

Frode Eriksen
6. nov. 1998 - 11:45

Kjennelsen er en seier for Deutsche Telekoms (DT) konkurrenter som nå kan etablere seg på lokaltelefonmarkedet via Telekoms nett, uten å betale det Telekom selv mener er rimelig for denne tilgangen.

Den tyske telekonkurransen er allerede sterk, i et marked det det er lovet kraftige priskutt fra årsskiftet fra flere operatører, og der stadig nye aktører etablerer seg på markedet.

På samme måte er kjennelsen et nytt slag mot DTs enemerker som gammel monopolist, som nå må se lokaltelefonmarkedet bli konkurranseutsatt.

- Telekom ønsket å smøre litt mer på brødet, sier en talsmann for de tyske telemyndighetene til Financial Times.

30. november kommer de tyske telemyndighetene med beskjed om hva DT kan ta betalt av konkurrentene for tilgang til aksessnettet. Nivået på denne avgiften har Telekoms konsernsjef Ron Summer tidligere uttalt som "kritisk for selskapets fremtid".

Telekoms opprinnelige krav var en månedsavgift på 47,26 tyske mark (DEM) per abonnent, nesten det dobbelte av det selskapet tar av sine egne kunder (24,60 DEM). Telemyndighetene har satt 20,65 DEM som tak for Telekoms avgift, men kan strekke seg lenger dersom Telekom kan dokumentere høyere utgifter.

Det er ennå ikke klart om Deutsche Telekom anker domstolens kjennelse.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.