Nekter å bruke epost

USAs statsråd for innenriks sikkerhet.

Nekter å bruke epost
Uten epost: Statsråd Janet Napolitano i departementet for innenriks sikkerhet. Her sammen med USAs president Barack Obama på en tilstelning i Det hvite hus 4. juli 2012. Bilde: Roger L. Wollenberg/All Over Press

Kvinnen med blant annet det øverste ansvaret i USA for å «beskytte og sikre kyberrommet» tar sine forholdsregler. Derfor holder hun seg langt unna epost, både i jobb og privat.

- Ikke le, men jeg benytter over hodet ikke epost.

Det fortalte Janet Napolitano som leder det amerikanske departementet for innenriks sikkerhet på en IT-sikkerhetskonferanse fredag.

På spørsmål om grunnen til at hun holder seg unna elektronisk post svarte statsråden noe unnvikende at det «det er en lang rekke årsaker».

Ludditt

- Så jeg har ingen egne epostkontoer. Jeg er veldig trygg, svarte statsråden. - Enkelte vil nok kalle meg en ludditt (teknologipessimist, journ.anm.), men det er mitt personlige valg.

Også hennes forgjenger Michael Chertoff holdt seg langt unna epost under hele sin periode som statsråd, skriver New York Daily News.

Napolitanos departement står bak USAs nasjonale sikkerhetsmåned som går av stabelen i oktober. Målet er å øke bevisstheten rundt sikker bruk av internett, blant annet med slagordet «Stop. Think. Connect».

Nasjonal sikkerhetsmåned blir i oktober arrangert også i Norge av NorSIS, med den likelydende oppfordringen «Stopp! Tenk! Klikk.»

    Les også:

Les mer om:
;