JUSS OG SAMFUNN

Nekter å fjerne piratverktøy til Android

RIAA vil ha fjernet en svært populært MP3-nedlastingsapp fra Googles markedsplass.

RIAA (Recording Industry Association of America), handelsorganisasjonen som representerer den amerikanske musikkbransjen, krever at Google fjerner applikasjonen MP3 Music Download Pro, en av de mest populære gratisapplikasjonene i Android Market. Bakgrunnen for dette er at applikasjonen gjør det mulig for brukerne å søke etter og laste ned opphavsrettsbeskyttet musikk uten å måtte betale.

Men til PC Magazine forteller RIAA at Google har nektet å fjerne applikasjonen.

– Vi sendte et varsel til Google i august for akkurat denne applikasjonen, som klart blir brukt til ulovlige formål, og Google svarte at de nekter å fjerne den fra Android Market, sier en talskvinne for RIAA til PC Magazine. Hun forteller videre at organisasjonen ikke er fornøyd med Google prosedyrer for å finne og fjerne ulovlig innhold fra selskapets tjenester.

Google skal ikke ha svart på henvendelsene fra PC Magazine. Det spekuleres på om selskapet har latt applikasjonen få være i fred fordi den også kan brukes til å søke etter musikkfiler som ikke er opphavsrettsbeskyttet. Dette skal blant annet gjelde en del klassisk musikk.

Forøvrig er det også slik at Googles egen søketjeneste er godt egnet til å finne musikkfiler.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.