JUSS OG SAMFUNN

Nekter å fjerne piratverktøy til Android

RIAA vil ha fjernet en svært populært MP3-nedlastingsapp fra Googles markedsplass.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. nov. 2011 - 11:09

RIAA (Recording Industry Association of America), handelsorganisasjonen som representerer den amerikanske musikkbransjen, krever at Google fjerner applikasjonen MP3 Music Download Pro, en av de mest populære gratisapplikasjonene i Android Market. Bakgrunnen for dette er at applikasjonen gjør det mulig for brukerne å søke etter og laste ned opphavsrettsbeskyttet musikk uten å måtte betale.

Men til PC Magazine forteller RIAA at Google har nektet å fjerne applikasjonen.

– Vi sendte et varsel til Google i august for akkurat denne applikasjonen, som klart blir brukt til ulovlige formål, og Google svarte at de nekter å fjerne den fra Android Market, sier en talskvinne for RIAA til PC Magazine. Hun forteller videre at organisasjonen ikke er fornøyd med Google prosedyrer for å finne og fjerne ulovlig innhold fra selskapets tjenester.

Google skal ikke ha svart på henvendelsene fra PC Magazine. Det spekuleres på om selskapet har latt applikasjonen få være i fred fordi den også kan brukes til å søke etter musikkfiler som ikke er opphavsrettsbeskyttet. Dette skal blant annet gjelde en del klassisk musikk.

Forøvrig er det også slik at Googles egen søketjeneste er godt egnet til å finne musikkfiler.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.