JUSS OG SAMFUNN

Nekter å gi opp Metropol

- Det irriterer meg at vi ikke har fått det til, sier styreformann Jon H. Pran i Metropol til digi.no. Han forsøker nå å selge en digital-TV-kanal i redusert utgave.

23. apr. 2002 - 13:17

Digital-TV-kanalen Metropol nekter å gi opp, selv om det snart har gått to måneder siden det ble varslet at det skulle bli en konkursbegjæring. Siden slutten av februar har det vekslet mellom fortvilelse og håp i ledelsen i kanalen og etter hvert har også daglig leder Jan Erik Pedersen forsvunnet over i PR-bransjen.

I teorien er kanalen gitt en frist fram til 20. mai for å løse den finansielle situasjonen, som til nå har dreid seg om å skaffe nærmere 30 millioner kroner. Men nylig uttalte Statens Medieforvaltning at de ville utlyse konsesjon for lokal-TV fra 2003 til 2009 på ny etter at Metropol fikk tildelt denne i første runde.

Nå er det nesten bare styreformann Jon H. Pran som tror på fortsatt liv.

- Vi har redusert konseptet betraktelig og lagt til grunn mindre kostnader, sier han.

Pran vil ikke si noe om hvor mye en nedstrippet kanal vil trenge av frisk kapital, men antyder at summen er under ti millioner kroner.

- Vi er uansett nødt til å få inn nye eiere, men jeg får svar på dette i morgen. Det irriterer meg virkelig at vi ikke har fått det til, sier Pran til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.