Nekter å utsette Yahoo-avtale

Google-sjef Eric Schmidt vil ikke vente lengre, selv om konkurranse-myndighetene vil bruke mer tid på saken.

Nekter å utsette Yahoo-avtale

Google-sjef Eric Schmidt vil ikke vente lengre, selv om konkurranse-myndighetene vil bruke mer tid på saken.

Google har inngått en samarbeidsavtale med Yahoo som myndighetene har brukt tid på å se nærmere på.

Da Microsoft var i ferd med å kjøpe Yahoo, inngikk Yahoo en avtale med Google for å tjene mer penger på sin søkeannonsering. På tross av store investeringer har ikke Yahoo klart å lage et like effektivt annonseringssystem som Google, og for å øke inntjeningen valgte de å bruke systemet til rivalen.

Fordi Google og Yahoo er de største aktørene på internett, så vil myndighetene i USA og EU ha et ord med i laget.

Google og Yahoo gikk frivillig med på å utsette samarbeidet slik at myndighetene skulle få tid til å se på saken. Nå vil de ha mer tid på seg, men det er ikke Google, med toppsjef Eric Schmidt i spissen, villig til.

- Tid er penger, sier Scmidt til Associated Press.

Han gjør det klart at Google vil forholde seg til den opprinnelige tidsfristen som ble satt til 11. oktober.

Hva myndighetene bestemmer seg for, er fortsatt usikkert.

- Selv om vi har vært i samtale med de regulerende myndigheter, så vet vi ikke hvor de står i saken. Vi vet ikke om det mener der er en god eller dårlig avtale, sier Schmidt.

Det er ikke usannsynlig at konkurransemyndighetene er negativt innstil. Sammen har Google og Yahoo mer enn 80 prosent av det amerikanske søkeannonseringsmarkedet.

Konkurrenten Microsoft, og en gruppering av av store annonsører har klaget over at Google vil få for mye makt til å sette priser.

Google benekter dette ved å henvise til at prisene settes i en auksjonsform. Dette er i stor grad riktig, men Google har også muligheten til å sette minstekrav på hva som må bys på diverse søkeord og for forskjellige annonsører.

Yahoo er avhengig av at avtalen blir godkjent. De avslo Microsofts bud på 33 dollar per aksje, og nå er kursen nede i 18.82 dollar. Yahoo forventer å tjene 800 millioner dollar ekstra i året på å bruke Googles teknologi istedenfor sin egen.

    Les også:

Til toppen