KARRIERE

Nekter Tyskland tilgang til WLAN-data

Google har satt tysk datatilsyn på vent.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. mai 2010 - 11:32

Google har ikke overholdt fristen fra kommisjonen for datavern i Hamburg om å gi tilsynet tilgang til en harddisk med data som har blitt samlet inn av Google Street View-bilene. Fristen gikk ut på onsdag.

Selskapet kunngjorde for snart to uker siden at det ved en feil har samlet inn mer data fra åpne WLAN-soner enn forutsatt.

Ifølge CNNMoney.coms Fortune-utgave sier Google i en uttalelse at selskapet ønsker å samarbeide med det tyske tilsynet og at det allerede har fått tilgang til selve bilen, men at det å gi tilgang til trafikkdataene skaper juridiske utfordringer i Tyskland som Google må vurdere. Derfor trenger selskapet mer tid.

Leder for datavernkommisjonen i Hamburg, Johannes Caspar, avviser derimot at Google har noe å frykte ved å overlevere data til reguleringsmyndighetene.

Det er en viss uenighet om hvorvidt Google har samlet inn trafikkdataene fra de åpne WLAN-sonene med viten og vilje. Selskapet selv hevder det har blitt gjort ved en feil, men ikke alle kjøper den forklaringen .

Australias kommunikasjonsminister, Stephen Conroy, sa ifølge nyhetsbyrået APF under en komitéhøring i senatet denne uken, at Google har innrømmet det største datainnbruddet i historien og at det ikke er snakk om noen feil.

– Det var faktisk temmelig forsettlig. Dataprogrammet som samlet dataene var designet for å samle inn denne informasjonen, sa Conroy.

Google nekter ikke for det, men sier at selskapet ikke var klar over all funksjonaliteten som en utvikler hadde lagt inn i programvaren for en del år tilbake.

Det er likevel ikke alle som er kritiske til Googles forklaring.

- Jeg tror ikke det er noen grunn til å tvile på at det dreier seg om en feil, sier Jennifer Granick, direktør for borgerrettigheter i Electronic Frontier Foundation, til CNNMoney.com

Hun mener at det ville være enkelt å avsløre Google dersom de har narret folk om selskapets hensikter.

– De er ikke så dumme, sier hun om selskapet.

Hun sier at folk som er opptatt av privatlivet sitt må kryptere WLAN-forbindelsen, men mener likevel at Google er nødt til å gjøre en strukturell endring og sørge for at folk føler seg bekvemme med virksomheten.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.