JUSS OG SAMFUNN

Nektes full tilgang til Android-planer

Dommeren har skiftet mening i Apple/Motorola-saken.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. mars 2012 - 09:23

Dommeren Richard A. Posner i Chicago har latt seg overbevise av Motorola Mobilitys argumenter og vil likevel gå med på Apples krav om tilgang til Googles planer for Android.

I begynnelsen av mars besluttet Posner at Motorola Mobility og Google begge skulle utlevere informasjon om utviklingen av Android, samt informasjon om Googles forestående oppkjøp av mobilselskapet.

Motorola protesterte og hevdet at selskapet ikke på noen måte har makt til å tvinge Google til å fremstille verken dokumenter eller vitner, dersom Google protesterer.

Ifølge BusinessWeek sier Posner i en kort uttalelse av begjæring er uklar og for generell, og at Motorolas protester er overbevisende.

Det betyr likevel ikke at Apple fullstendig nektes tilgang til informasjonen.

– Dersom Apple ønsker en rettskjennelse om tvungen produksjon av data innen rekkevidden av rettskjennelsen fra 5. mars, må selskapet begrense forespørselen til et håndterlig og spesifisert sett med dokumenter, opplyser Posner.

Posner skal være dommer i de to patentsakene som Apple og Motorola Mobility har anlagt mot hverandre. Den først av sakene, Apples søksmål, skal gå av stabelen den 11. juni, mens den andre saken vil begynne så snart den første er ferdig.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.