Neppe store overraskelser fra Merkantildata

Når Merkantildata torsdag presenterer tallene for 1999, vil det i følge analytikere neppe by på noen overaskelser

Når Merkantildata torsdag presenterer tallene for 1999, vil det i følge analytikere neppe by på noen overaskelser

Flere analytikere digi.no har vært i kontak med (bl. a. Sundal Collier &co, Orkla Finans og Kredittkassen) tror ikke at Merkantildata vil komme med overraskelser på offentliggjøringen av årsresultatet, torsdag morgen.

Merkantildata sendte ut en Profit Warning tidligere i år, men flere analytikere mener at Tom Adolfsen vil slenge på noen millioner til.

Flere meglere vi har vært i kontakt med, mener at Adolfsen la gullegget ved å sende ut en Profit Warning, slik at man fikk roet ned spekulasjonene på forhånd.

Selskapets omsetning og resultat vil uansett ikke være det mest interessante som forventes til presentasjonen. Det stiller seg mye usikkerhet om hvordan Merkantildata kommer til å se ut i fremtiden. Om selskapet skal satse på ASP, om de kjøper opp flere selskaper og om de kommer til å ta med seg Fellesdata.

Flere hete tips fra analytikere mener at Merkantildata nettopp har de kvaliteter som skal til for å få Fellesdata i sengs, men det er enda stor usikkerhet forbundet med dette.

Videre mener de at aksjemarkedet har vært avventende til resultatfremleggelsen og kan stamme fra at markedet ikke har fått 100 prosent klarhet i hva Merkantildata skal satse på. Hvis Merkantildata skal komme opp på samme prisnivå som WM-Data, må dette være klart.

- Greier Merkantildata å presentere noe for markedet, enten nye oppkjøp eller strategier, vil dette kunne lukke gapet fram til WM-Data Dette er langt mer interessant enn hvordan tallene ser ut, uttaler en analytiker til digi.no.

Alle som digi.no snakket med var optimister på Merkantildatas vegne, og følte ikke at det er store overaskelser i vente. - Men man kan aldri vite hvor haren hopper, sier en analytiker som har fulgt selskapet over lang tid.

digi.no kommer tilbake til Merkantildatas resultater torsdag morgen.

Les mer om Merkantildata:


Fellesdata under hammeren for minimum 1,75 milliarder kroner
Skal selge mobil og telefoni i pakker
Adolfsen kjøper ASP-selskap
Merkantildata-leder trekker seg
Adolfsen skal fokusere på utlandet
Adolfsen og von Holstein i mobil enhet
Adolfsen sikrer seg penger til oppkjøp
Budrunde på Fellesdata i gang
Dramatisk svikt for Merkantildata

Til toppen