BEDRIFTSTEKNOLOGI

Neppe tårer i Gråterudveien

Eltek ASA, lokalisert i Gråterudveien i Drammen, har hittil i år nesten seksdoblet aksjekursen. Selskapet viser få tegn til å utflatning i resultatveksten, og aksjekursen fortsetter videre opp. I dag sluttet aksjen på 390 kroner og bidro til å dra IT-indeksen opp 1,4 prosent.

Oddmund Grøtte
2. nov. 2000 - 17:53

Totalindeksen var opp litt over en prosent i dagens handel hvor IT-aksjene bidro positivt. Eltek var en av dagens vinnere med en oppgang på nesten syv prosent. Aksjen sluttet på 390 kroner, noe som er en formidabel oppgang sammenlignet med kursen på 70 kroner ved nyttår. Resultatet for tredje kvartal, som kom for en drøy uke siden, var meget bra og selskapet viser en fenomenal vekst i både inntekter og resultat.

I dag annonserte videokonferanseselskapet Tandberg at de ønsker å splitte aksjen i to. Dette er den andre splitten de gjennomfører de siste to årene, noe som er et tegn på en meget sterk utvikling i aksjekursen. Selskapene splitter aksjekursen for å redusere kronebeløpet på aksjen for å gjøre aksjen mer omsatt. Tandberg sluttet på 249 kroner, opp 1,6 prosent, mens aksjen var omsatt til 25 kroner ved julen 1998, justert for splitt.

Merkantildata var i fokus i dag etter at det ble kjent at selskapet hadde sikret en bredbåndsavtale verdt 500 millioner kroner hos NextGenTel AS. Aksjen sluttet opp nesten 7 prosent på stort volum.

På det unoterte markedet falt Active ISP en krone til sist omsatte kurs på 18, men med en kjøper på 16 kroner. Selskapet presenterte tall for tredje kvartal i går og viste, som ventet, at pengene renner ut av kassen. Selskapet bruker penger til markedsføring for å posisjonere seg i markedet, og det er fortsatt mer enn 550 millioner kroner i kontanter. I emisjonen i vår ble selskapet priset til to milliarder, mens markedsverdien nå er beskjedne 450 millioner.

Active ISP sendt ut en ny pressemelding i dag etter at de i gårsdagens pressemelding forventet at markedsveksten ville bli "treg" til og med 2002. I den nye pressemeldingen som kom i morges sier Active ISP at veksten i domeneregistrering ligger i "the low teens".

På taperlisten i dag finner vi Superoffice og Enitel med en nedgang på nesten fire prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra