BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nera bekrefter fallende resultat

Ryktene om at Nera-resultatet for første kvartal er dårligere enn de tidligere offentliggjorte estimater medfører riktighet. Det bekreftet selskapet i en melding til Oslo Børs torsdag ettermiddag.

Øystein Kvistad
17. apr. 1997 - 19:28

Like etter klokken fire torsdag ettermiddag sendte Nera ut denne meldingen til Oslo Børs:

"På bakgrunn av de rykter som har oppstått i tilknytning til offentliggjorte estimater for Neras 1. kvartalsresultat, vil selskapet meddele følgende: Resultatet for første kvartal blir endelig fastsatt først neste uke. Resultatet blir imidlertid lavere enn de publiserte estimater, mer på linje med fjorårets resultater."

Dermed gjentar altså historien seg. Også i fjor opplevde Nera et fallende driftsresultat i første kvartal - da med 5,6 prosent. Selskapets samlede driftsinntekter i første kvartal i fjor var på 628 millioner kroner. Fratrukket utgiftene til den daglige driften satt Nera igjen med et driftsresultat på 35,3 millioner kroner. Høyere FoU-kostnader og etableringer i nye markeder ble da oppgitt av administrerende direktør Asbjørn Birkeland som hovedårsakene til det sviktende driftsresultatet.

Ifølge resultatkalenderen til Oslo Børs legges Nera-tallene for første kvartal fram torsdag 24. april.

Inntil da får Nera-direktør Birkeland glede seg over at selskapet denne uken undertegnet en kontrakt med National Power Corporation på Filippinene. Nera skal levere teleutstyr til NPC til en samlet verdi av omtrent 30 millioner kroner. Leveransen omfatter mellom annet digitalt radioutstyr, dieselgeneratorer, UHF-repeatere og -terminaler, for å nevne noe.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.