BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nera endelig i pluss

Økt ordreinngang, lavere kostnader og salg av de delene av selskapet som faller utenfor kjernevirksomheten gav et plussresultat for Nera første kvartal etter et tungt 1998. Omsetningen første kvartal endte på 710 millioner kroner med et resultat før skatt på 27,1 millioner kroner.

Frode Eriksen
6. mai 1999 - 10:59

Sammenlignet med første kvartal i 1998, gikk omsetningen ned fra 773 millioner kroner, mens resultat før skatt bedret seg fra en minus på 19,7 millioner kroner. Driftsresultatet økte også fra minus 6,5 millioner kroner i første kvartal i fjor til 32,7 millioner kroner i år. Ordreinngangen økte fra 696 millioner kroner til 809 millioner kroner. Selskapet opplyser at driftsmarginen er 4,6 % og fortjeneste per aksje er 0,21 kroner.

- Med akseptabel likviditetssituasjon, tilfredsstillende ordrebeholdning og en egenkapitalprosent på 34,1 prosent kan selskapet rette mer fokus på hvordan skape ny vekst, sier administrerende direktør i Nera, Bjørn Ove Skjeie.

- Vi er snart ferdig med avhendelse av ikke-kjerneaktiviteter, og har etablert større handlefrihet. Om vi finner

det riktig, vil vi bruke lengre tid enn tidligere annonsert på den fremtidige struktur for kjerneaktivitetene Satellittkommunikasjon og Transmisjonsnett, sier han.

Jordstasjonvirksomheten går svært bra etter at selskapet har vunnet sju kontrakter for sju jordstasjoner knyttet til Inmarsats M-4 tjeneste, og på kundelisten står blant annet Telenor, British Telecom, Deutsche Telekom, Telstra og nederlandske Station 12.

Nera har tro på denne tjenesten og selskapet kommer til sommeren med sin nye terminal "Nera World Communicator", som med Inmarsats nye tjeneste vil kunne yte en overføringskapasitet via Inmarsat-satellittene på 64 kbit/s. Skjeie er spent på hvordan denne tjenesten vil bli mottatt.

- Vi vet at mange brukere av satellittkommunikasjon, som journalister og forskere, er svært opptatt av å få økt datahastighet, og dette vil være det eneste virkelig mobile telekommunikasjonsutstyret med ISDN-kapasitet, sier han.

En stor leveranse til Columbia på 360 millioner kroner er avsluttet etter planen i mars, og er Neras hittil største prosjekt med leveranser av transmisjonsprodukter. Avsluttende oppgjør for denne kontrakten på 120 millioner kroner kom inn til selskapet 6. april og kundefordringene fra utgangen av kvartalet er redusert tilsvarende.

Nera har problemer med CityLink, selskapets nye høykapasitetsprodukt. Planlagt produksjonsnivå ventes ikke å nås før i tredje kvartal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.