BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nera fortsetter på Maldivene

Nera ASA og Dhiraagu, televerket på Maldivene, har undertegnet en kontrakt på 32 millioner kroner. Nera har siden 1995 vært involvert i utviklingen av nytt telenett på Maldivene, og dette er den fjerde kontrakten som partene signerer. Total ordreinngang fra Maldivene til Nera er dermed kommet opp i 100 millioner kroner.

Frode Eriksen
14. okt. 1997 - 17:12

Leveransen fra Nera, som består av SDH, 16x2 radio, tårn, kraft, opplæring og idriftsettelse, skal brukes i ferdigstillelsen av Maldivenes nasjonale telenett, slik at hele landet får telefontjenester innen utløpet av 1999. Kontrakten ble undertegnet av administrerende direktør Steven Doyle i Dhiraagu og Paul Andreassen, prosjektansvarlig i Nera.

Maldivene består av et stort antall små øyer, og den siste kontrakten omfatter utvidelse av telenettet til øyer og atoller nord i landet.

I kontrakten ligger også at Nera skal oppjustere den eksisterende mikrobølge-linjen fra hovedstaden Male til Felivaru for å sikre den ekstra kapasiteten som er nødvendig for å utvide telenettet til de nordligste atollene. Her skal den nyeste SDH-teknologien tas i bruk.

Administrerende direktør Steve Doyle sier at dette er det største enkeltprosjektet Dhiraagu til nå har gjennomført. De totale investeringene i den siste fasen av utviklingen av det nasjonale nettverk vil beløpe seg til nærmere 80 millioner kroner gjennom de neste 18 månedene.

Når dette prosjektet er endelig sluttført, vil Dhiraagu endelig kunne sikre telefonforbindelse for alle de bebodde øyene på Maldivene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.