Nera gikk i rødt

Norske Nera endte på et driftsunderskudd på 9,4 millioner kroner etter første kvartal, i hovedsak knyttet til selskapets nye virksomhetsområde, som er trådløs bredbåndsaksess.

Norske Nera endte på et driftsunderskudd på 9,4 millioner kroner etter første kvartal, i hovedsak knyttet til selskapets nye virksomhetsområde, som er trådløs bredbåndsaksess.

Trådløs bredbåndsaksess (WBA) er under oppbygging og belastet Nera med et driftsresultat på minus 68,3 millioner kroner i første kvartal etter inntekter på 12 millioner. Innenfor dette området utvikler Nera DVB-RCS produkter i samarbeid med Eutelsat, der en blant annet finner selskapets første forbrukerrelaterte produkt.

Den finansielle uroen internasjonalt har skapt større usikkerhet til kommersialisering av markedet for trådløs bredbånd, noe Nera varsler vil få konsekvenser for den videre organisasjonen og satsingen. Dette kan bety lavere ambisjonsnivå, skriver selskapet i sin rapport.

Den tradisjonelle transmisjonsvirksomheten gjør det bedre enn noen sinne med et driftsresultat i første kvartal på 47,3 millioner, pluss 73 prosent fra samme kvartal i fjor. Ordreinngangen fra Latin-Amerika, Afrika og Sør-Øst Asia øker og bidrar til at selskapet i kvartalet fikk inn ordrer på over en halv milliard kroner. Driftsmarginen er på 8,5 prosent, opp fra 7,3 prosent fra samme periode i fjor.

Nera samlet sett fikk en omsetning på 724 millioner kroner første kvartal, mot ventet 739 millioner kroner. Driftsinntektene økte fra 615 til 724 millioner kroner. Resultat før skatt endte på 21,3 millioner kroner, ned fra 62,7 millioner.

Konsernsjef i Nera, Bjørn Ove Skjeie sier at selskapet i løpet av de to neste kvartalene starter kommersielt salg av egne trådløse bredbånds kommunikasjonsprodukt.

- Tross uroen internasjonalt, har de tre første månedene av 2001 har vært positive for Nera. Igjen er det markedsutviklingen innen transmisjon som er mest positiv og som gir størst grunn til optimisme, sier Skjeie.

I løpet av kvartalet har selskapet også styrket posisjonen som leverandør av jordstasjoner innen Inmarsat-systemet gjennom flere nye jordstasjonskontrakter.

Til toppen