RESULTATERFINANS

Nera legger seg på rygg

Det ser ut til at Nera er i ferd med å innta horisontalen, med ryggen ned og fordelene frem. Selskapet åpner for å gi programmvarebiten TMN til aksjonærene og ser ikke bort fra at et mer rendyrket selskap kan være attraktivt for større teleaktører på et par års sikt.

Jørgen Christiansen
3. feb. 1998 - 11:38

Gjennom oppdeling av det norske morselskapet skal markedsfokus forbedres, kapitalbinding reduseres og driften effektiviseres, sier selskapet i en pressemelding.

- Alle forretningsenheter med driftsmargin under gjennomsnittet for selskapet vil bli kritisk vurdert, sier administrerende direktør Asbjørn Birkeland. Selskapets styreformann Frode Botnevik opplyser at styret overfor generalforsamlingen foreslår utfisjonering av ett av de fire selskapene, Nera TMN, til Neras aksjonærer.

Selskapet utvikler software for styring av telekommunikasjonsnett, et hurtig voksende marked. Botnevik mener en utfisjonering vil være positivt for selskapets forhold til kunder, eiere og egne medarbeidere. Tilsvarende løsning kan være aktuelt for flere enheter, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapets styreformann Frode Botnevik gikk noe lengre i en presentasjon selskapet holdt for analytikere og presse i Oslo tirsdag morgen. Her sa han at det vil være aktuelt for Nera i løpet av et par år å søke tette allianser med globale aktører. For å overleve i et globalt telekommunikasjonsmarked trenger vi tilgang til hele markedet og en større pengepung.

- Vi rendyrker selskapet for å være en mer attraktiv partner i et perspektiv på to til tre år, sa Botnevik.

Nera har en meget åpen aksjonærstruktur og signalene som nå kommer fra selskapet kan tolkes i retning av at Nera ikke ser det som aktuelt å stå alene på lang sikt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.