RESULTATERFINANS

Nera Networks selges til israelsk teleleverandør

Eltek kvitter seg med Bergen-bedriften for å fokusere på elektronikk og fornybar energi.

20. jan. 2011 - 08:25

Eltek varslet i går kveld at de har avtalt å selge et av sine datterselskap, Bergen-bedriften Nera Networks, til et britisk datterselskap av israelske Ceragon Networks, en leverandør av utstyr for trådløse forbindelser i mobilleverandørers kjernenett, for 48,5 millioner dollar, tilsvarende 284 millioner kroner.

Nera Telecommunications, Elteks datterselskap i Singapore, som tilbyr utstyr og tjenester innen radiosamband og satellittkommunikasjon til asiatiske markeder, og som er børsnotert i Singapore, omfattes ikke av transaksjonen.

Ceragon leverer utstyr for trådløse forbindelser i kjernenett beregnet på LTE, og som forenkler mobiloperatørers overgang fra svitsjede og hybride kjernenett til IP-baserte kjernenett. Selskapet har hovedkvarter i Tel Aviv og kunder i over 130 land. I de første ni månedene i 2010 omsatte Ceragon for 183 millioner dollar, 40 prosent mer enn i samme periode i 2009.

Nera Networks kunngjorde før jul at de var først i verden med å levere IP-baserte mikrobølgeforbindelse med langrekkevidde for LTE-nettverk. Selskapet har kunder i over 100 land. Omsetningen i 2009 var 1,8 milliarder kroner, hvorav over 95 prosent i andre land enn Norge. Nera Networks har over 800 ansatte verden over, 40 kontorer og hovedkvarter i Bergen. En del av produksjonen foregår i Liptovský Hrádok i Slovakia, i et anlegg åpnet i 2008.

Ceragon mener at overtakelsen av Nera Networks vil gjøre dem til verdensledende i trådløst utstyr for mobiloperatørers kjernenett. Ifølge Ceragon-sjef Ira Palti er det for tiden stor og voksende etterspørsel etter slikt utstyr. Han mener Nera og Ceragons løsninger utfyller hverandre, og at de sammen vil være i stand til å øke sine markedsandeler.

Eltek opplyser at salget av Nera Networks vil gi dem et mer solid finansielt grunnlag for å fokusere på vekstområder som elektronikk til transportsektoren og utstyr for fornybar energi.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.