Nera permitterer 120 i Bergen

I tråd med tidligere varsel går Nera ut og permitterer hele 120 ansatte i Bergen på grunn av manglende etterspørsel.

Tele-markedet er nede i en bølgedal og situasjonen har ikke blitt bedre for Nera siden selskapet i oktober varslet mulige sparetiltak dersom etterspørselen etter selskapets produkter ikke tok seg opp. Nå har Nera sendt ut permitteringsvarsel til 120 av 700 ansatte ved produksjons- og støttefunksjoner på Kokstad.

- Dette er tiltak som verken vi eller de ansatte ønsker eller liker, sier administrerende direktør i Nera, Bjørn Ove Skjeie, til Bergens Tidende. - Vi er heldigvis i den situasjonen at bedriften har en akseptabel økonomisk situasjon med hensyn til arbeidskapital og likviditet. Det er heller ikke noe som tyder på at vi taper markedsandeler. Men det inngås for få kontrakter for telekommunikasjonsuttstyr på verdensmarkedet for tiden, konstaterer Skjeie.

Det har vært en tung telehøst for flere selskap innenfor telekom, og Nera er intet unntak. Selskapet har kuttet for harde livet i hele høst, blant abnet på bredåndsvirksomheten. Oppstart og kjøp av virksomhet i USA, Storbritannia og Brasil har bidratt til tap på en halv milliard kroner for Bergensselskapet over de siste tre-fire årene.

Årsaken til Neras problemer er i første rekke at teleselskaper velger å utsette investeringsplanene sine.

Til toppen