BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nera selger til Sverige

Nera fortsetter arbeidet med å selge ut deler av sin egen produksjonsvirksomhet: Nå går den mekaniske produksjonsenheten ved produksjonsanlegget i Bergen over til svenske eiere, ifølge en intensjonsavtale som er signert mellom Nera og svenske Elimag.

Frode Eriksen
22. nov. 1999 - 10:17

Den mekaniske produksjonsenheten produserer deler for Neras radiolinjeutstyr og utgjør vel 20 prosent av verdiskapningen ved produksjonsanlegget i Bergen. Produksjonsvirksomheten har vel 72 ansatte.

Intensjonsavtalen er en del av den strategien Nera-gruppen har utviklet for sin produksjonsvirksomhet der ressursene konsentreres om strategisk viktig produksjon. Andre deler av selskapets produksjon selges ut. På denne måten sikres disse delene videre vekstvilkår, samtidig som Nera får produksjonspartnere som har tilgang på lavere komponentpriser og større leveringskapasitet.

- En avtale med Elimag vil være positiv for den mekaniske produksjonsenhetens videre utvikling, samtidig som den sikrer Nera tilgang på en høykvalifisert mekanikkleverandør i sin umiddelbare nærhet, sier administrerende direktør i Nera Electronics, Einar J. Eriksen.

Elimag spesialiserer seg på å levere mekaniske komponenter til avansert elektronisk produksjon og har i dag en omsetning på vel 250 millioner svenske kroner fordelt på fem produksjonsanlegg i Sverige, og har blant andre Ericsson som kunde. Elimag ønsker å ekspandere innenfor leveranser til telekommunikasjon samt etablere seg i Norge, og vil med Nera som sentral kunde videreutvikle enheten i Bergen, heter det i en børsmnelding fra Nera.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.