BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nera skaffer seg Asia-kontrakt

Nera er i ferd med å få en fot innenfor det regionale satellittsystemet iPSTAR ved å levere installasjoner til jordstasjoner for i første omgang 43 millioner kroner.

Frode Eriksen
15. juni 2000 - 14:51

Kontrakten er tildelt av Shin Satellite og gjelder iPSTAR-systemet, som er plattform for lavkost bredbåndstjenester i Asia-regionen. Den første delen av systemet skal bygges ut i år og i løpet av neste år.

Nera har store forhåpninger til dette systemet, og vil kunne bli med som leverandør dersom iPSTAR-systemet får så god mottakelse i markedet at det kan utvides, Det ligger i systemets infrastruktur at systemet kan gjøres til et globalt system.

iPSTAR vil i første omgang levere Internett via satellitt med hastigheter på 4 Mbit/s fra og 10 Mbit/s til bruker.

Allerede nå planlegges utvidelse av systemet til andre generasjon med en datakapasitet på mer enn 35 Gbit/s. Veksten i antall Internett-brukere i Asia vil være avgjørende for systemets ekspansjonsmuligheter.

- Vi har planlagt iPSTAR siden 1996 og laget et helt nytt satellittdesign, sier han, og denne kontrakten vil bety oppstarten av bakkedelen av systemet og gi en indikasjon på de fremtidige mulighetene, sier administrerende direktør i Shin Sat, Dr. Dumrong Kasemset.

Nera-sjef Bjørn Ove Skjeie sier i en børsmelding at han har stor tro på at satellittkommunikasjon vil være en viktig og integrert del av fremtidens bredbåndskommunikasjon.

Fra før har selskapet vært involvert i satellittsystemet ICO med sikte på å utvikle og produsere håndholdte terminaler, i tillegg til å være sentral i utbyggingen av Inmarsatt-systemer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.