Nera til USA

Nera er i løpet av et år klar for lansering i USA. Selskapet skal markedsføre linjeutstyr basert på SDH-standarden som er tilpasset den Nord-amerikanske standarden Sonet.

Nera er i løpet av et år klar for lansering i USA. Selskapet skal markedsføre linjeutstyr basert på SDH-standarden som er tilpasset den Nord-amerikanske standarden Sonet.

Nera er i dag produsent av radiolinjeutstyr for telenett, samt satelitt-telefoner. Det er radiolinjedelen innenfor den internasjonale standarden SDH (synchronous digital hierarchy), som er den viktigste for Nera.

- Vi skal nå utvikle en del av vårt SDH-utstyr til Sonet-standarden som er den gjeldende i Nord-Amerika, sier informasjonssjef i Nera, Helge Skaar til digi:tele.

Bakgrunnen for dette er at den amerikanske Kongressen har vedtatt en dereguleringsplan for telekommunikasjonsmarkedet, som Nera håper vil skape et større marked og åpne for nye leverandører.

Nera regner med ett års utviklingsarbeid før utstyret er i salg i USA og Canada mot slutten av 1997.

- Dette sikrer oss markedsadgang i USA, tilsvarende den vi vil få i Europa når telemonopolene dereguleres i sin helhet fra 1. januar 1998, sier Skaar. Han sier at Nera nå ser gode muligheter både på det amerikanske og europeiske markedet.

- Utstyret vi produserer er svært anvendelig for mobilsystemer, og vi ser et vekstpotensiale for radiolinjeutstyr. Når telemonopolene er deregulert i sin helhet, tror vi på en kraftig utbygging av telenettene. Dette vil gi Nera en vekst på 15 til 20 prosent årlig og en vesentlig del av dette blir innen radiolinjeteknologi.

Nera halte i sommer i land en prestisjekontrakt med Esprit Telecom om leveranser til Esprits utbygging av et nettverk i England. Esprit valgte Neras mikrobølgeteknologi som har en overføringskapasitet på imponerende 155 Mbps. Nera håper også å kunne bli med på lasset når Esprit posisjonerer seg for det Europeiske markedet som åpner seg i januar om et drøyt år.

Neras produkter finnes i en rekke telenett over hele verden, men hovedsaklig i Europa og Asia.

Omsetningen i 1995 var på 2,4 milliarder kroner, hvorav 80 prosent fra utlandet. Blant de norske kundene finnes Telenor. De 2000 ansatte i Nera fordeler seg på 22 kontorer i nesten like mange land.

Til toppen