Nera tror fortsatt på ICO-kontrakt

Nera beskriver samtalene med ICO om en kontrakt på produksjon av kombinerte mobil- og satellittelefoner som "meget positive".

Nera beskriver samtalene med ICO om en kontrakt på produksjon av kombinerte mobil- og satellittelefoner som "meget positive".

ICO Global Communications har foreløpig inngått av taler med NEC, Mitsubishi Electronic og Samsung om leveranse av totalt 270.000 kombinerte mobil- og satellitt-telefoner. ICO regner med at det totalt skal produseres to millioner telefoner i 2001.

De tre aktørene har fått to kontrakter på 45.000 enheter hver på to ulike systemer.

Ansvarlig for marine- og mobilsatsingen i Nera Satcom, Ottar Bjåstad er optimistisk med hensyn til Neras muligheter til å få en tilsvarende kontrakt, men vil ikke oppfattes dithen at selskapet har fått noe klarsignal fra ICO.

- Du kan si at vi opplever samtalene med ICO som meget positive, sier Bjåstad.

Nera har levert inn et anbud som skiller seg noe fra anbudene til NEC, Mitsubishi og Samsung.

- Vi mener at slike telefoner i første omgang ikke vil være aktuelle for "urbane brukere". Derfor har vi foreslått å produsere en modell som er myntet på fritidsmarkedet. Den skal for eksempel kunne fungere tilfredsstillende i fritidsbåter og tåle en noe røffere behandling enn de mobiltelefonene du nå putter i lommen, sier Bjåstad.

- Betyr det at dere ønsker å produsere en tyngre og større telefon enn hva de andre selskapene har fått kontrakt på?

- Nei, en slik telefon vil være like liten og lett som de andre telefonene, men vi stiller med vår bakgrunn litt andre krav til produktet. Det føler vi at har blitt godt mottatt hos ICO, forklarer Bjåstad.

Telefonene som ICO vil markedsføre er telefoner som kan veksle mellom satellittkommunikasjon og de ulike mobilsystemene.

ICO oppgir fortløpende status på ICO-systemet (se siden: www.ico.com/about/profile/icostatus.htm) Her fremgår det at i tillegg til de tre omtalte kontraktene er selskapet i konkrete forhandlinger med Panasonic og Ericsson.

Ifølge pressetalsmann Mike Johnson i ICO skal ikke dette oppfattes som noen definitiv liste. Johnson bekrefter at ICO er i samtaler med Nera og sier til digi.no at selskapet har samtaler med flere aktører, og at ytterligere avtaler kan inngås i løpet av kort tid.

Til toppen