BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nera venter storkontrakter

Nera vil starte produksjon i India om selskapet får kontrakter knyttet til utbygging om modernisering av landets telenett. For tiden forhandles det om mulige kontrakter til flere hundre millioner kroner.

Frode Eriksen
16. jan. 1998 - 13:30

Nera er allerede engasjert i India gjennom et eget selskap, som driver salg og oppfølging av Neras indiske kunder.

Nå kan imidlertid virksomheten for det norske teleselskapet ta av. Nera forhandler for tiden om kontrakter som underleverandør til både Lucent Industries og Nokia. Ifølge Finansavisen kan Nera få kontrakter til en samlet verdi av 500 millioner kroner.

Privatisering og modernisering av telenettet har ført til stor aktivitet i landets telemarked. Markedet er krevende og preget av sterk konkurranse. Det konkurreres både på teknisk kvalitet, leveringsdyktighet, pris, gjennomføringsevne og finansiering.

- Produksjon i India vil forbedre vår konkurransekraft i landet betydelig, sier konserndirektør i Nera, Arnfinn Tveit i en pressemelding.

India har i dag straffetoll på opptil 40 prosent på en rekke importerte varer. I tillegg har landet god tilgang på kompetanse. Tveit sier at etablering av produksjon i India vil ha en positiv innvirkning på det totale aktivitetsnivået i Nera og derved også for fabrikkene i Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.