Nera vil kvitte seg med 100 ansatte

Teleutstyrsselskapet Nera griper nå til øksen for å rydde opp i langvarig svake tall.

Administrerende direktør i Nera Networks, Øyvind Isaksen, sier dette er nødvendig for å gjøre Nera konkurransedyktig også i fremtiden.

Dermed kan omstruktureringene som flere store aksjonærer har etterlyst være i gang. I forrige uke kastet styreformann Johan Fr. Odfjell inn håndkleet etter økende press fra blant annet det Isle of Man-baserte investeringsselskapet Laxey Partner.

Forslaget til omstruktureringer, som styrene i Nera Networks og Nera ASA skal behandle i september, innebærer blant annet at antallet ansatte i tilknytning til radiolinjeutstyr i Bergen reduseres trinnvis fra 180 til 80 ansatte.

Omleggingen vil over tid bety nedleggelse av internproduksjon av store antenner, RF-moduler og hovedtyngden av mekanisk produksjon, opplyser Nera i en børsmelding.

Administrasjonen i selskapet mener driftsomleggingen vil gi en årlig besparelse på rundt 30 millioner kroner.

Selskapet opplyser at i tillegg er en ny produktgenerasjon under utvikling. De nye radiolinkene er konstruert slik at det ikke lenger lønner seg med fortsatt internproduksjon. Selskapet ønsker derfor et trinnvis skifte over til eksterne underleverandører, heter det i børsmeldingen.

Samtidig sier Isaksen at dersom de lykkes med overgangen til en ny generasjon radiolinjeprodukter, er grunnlaget lagt for nye arbeidsplasser i Nera i fremtiden.

Analysesjef Morten Sundstø i Alfred Berg mener Nera-ledelsen viser handlekraft ved å flytte ut produksjonen av radiolinker.

- Det er positivt at Nera viser handlekraft. Vi har ventet lenge på dette, og trolig har Nera jobbet lenge med saken, sier Sundstø til dn.no.

Han tror imidlertid det kan ta opp mot et år før omleggingene gir utslag i resultatene.

Les mer om: