BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nerdene samles for niende gang

Nå er det igjen klart for å samle unge dataentusiaster. Til arrangementet The Gathering kommer rundt 5.000 deltakere, som koples opp i et av verdens største midlertidige datanettverk.

Therese Werenskiold
19. apr. 2000 - 07:00

The Gathering (TG) ble arrangert for første gang i 1992. Den gang hadde arrangementet 1.200 deltakere og ble holdt i Skedsmohallen. Siden da har The Gathering vokst år for år, og i fjor var det hele 3.800 deltakere. Det blir neppe færre i år; alle billettene ble solgt i løpet av én uke.

De siste årene har TG funnet sted i Vikingskipet på Hamar. Idéen med arrangementet er å samle datainteressert ungdom til sosialt samvær og utveksling av kunnskaper om data.

For mange blir ikke påsken den samme uten TG. Døgnet rundt er deltakerne konsentrert om data og svært lite annet. Jo, forresten - kanskje litt om koffeinsjokk-brusen Battery og potetgullet Pringles. Det krever sitt å holde seg våken fem dager i strekk...

TG-menyen i 1999.
TG-menyen i 1999.

- På slutten av arrangementet ligger mange av deltakerne og rister på gulvet. Søvnmangel og høyt koffein-inntak blandet med heftig dataspill-innlevelse gjør at det kan se litt dramatisk ut, uttaler en ivrig deltaker til digi.no.

digi.no får også opplyst at etter at fire deltakere kollapset i fjor, vil helseberedskapen være bedre i år. Flere "redningsarbeidere" skal være på plass under hele arrangementet. Arrangørene oppfordrer også deltakerne til å ta seg en hvil innimellom. Det kan være farlig å ikke sove på fem døgn.

Nettverksleverandøren Cisco Systems er også i år hovedsponsor for begivenheten.

- En av de viktigste grunnene til at vi støtter TG er at arrangementet bidrar til økt kompetanse hos ungdommene. Det norske samfunnet er avhengig av tilgang på høyt kvalifisert personell innen IT og spesielt datanettverk. TG er et unikt fenomen globalt sett, med tanke på arrangementets størrelse. Disse unge entusiastene kan vise seg å bli gull verdt for Norge på litt sikt, sier selskapets salgsdirektør Knut Ole Tande i en pressemelding.

digi.no vil publisere ferske rapporter fra Vikingskipet i hele påsken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.