Nerdepåske uten kollapser

- Det virker som om folk har begynt å lære litt. De skjønner at de må sove, sier 'nerdenes far', Leif Strøm, om årets The Gathering i Vikingskipet på Hamar.

- Det virker som om folk har begynt å lære litt. De skjønner at de må sove, sier 'nerdenes far', Leif Strøm, om årets The Gathering i Vikingskipet på Hamar.

Årets påskesamling av dataentusiaster i Vikingskipet på Hamar besto av rundt 4.500 personer som ville tilbringe høytiden foran skjermen. Stort sett gikk det greit, men tregt nett, gjentatte DoS-angrep og knelende servere skapte irritasjon blant deltakerne.

- Når nettet først var oppe gikk det greit, men det var en del irritasjon til tider. Det er jo ikke så rart. Nettet er en viktig del av arrangementet, sier Leif Strøm, som blant annet står bak foreningen Norske Nerder.

Leif har de tre siste årene solgt energidrikken (koffein-bomben) Redkick til deltakerne. Det har vært et poeng for mange av nerdene å holde seg våkne over lengst mulig tid i strekk. Dette kan være skadelig, og i fjor var det flere som kollapset foran PC-en. Men i år gikk det bedre. Flere hundre liter Redkick holdt deltakerne i ånde.

- Vi solgte rundt 500 liter denne påsken, men så vidt jeg kunne se var det ingen som kollapset i år. Det ser ut til at folk begynner å lære litt. De skjønner at de må sove, forteller Strøm.


Dette til tross for at snittalderen i år var noe lavere enn i fjor. Da var det flere rundt 18 år, mens det i år var mange 'fjortiser'. De fleste var, ifølge Strøm, likevel over 16 år.

Tradisjonen med underholdningskunnskapsleken "Vil du bli millionerd" fortsatte også denne påsken. Spørrekonkurransen hadde rundt 300 deltakere de to første rundene, som foregikk på web.

- Det gikk greit etter forholdende, men vi hadde problemer med knelende servere også her, sier Strøm til digitoday.no.

Til toppen