BEDRIFTSTEKNOLOGI

Neste Android blir klar om kort tid

Gingerbread-figuren har kommet på plass hos Google. Se video.

Statuen for Gingerbread-utgaven av Android har kommet på plass hos Google.
Statuen for Gingerbread-utgaven av Android har kommet på plass hos Google. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. okt. 2010 - 16:42

Google har for hver av de mest kjente Android-versjonene fått levert en stor statue som illustrerer kodenavnet på versjonen. Sammen med Android-statuen, finner man på Googles campus en samling statuer bestående av Cupcake, Donut, Eclair og Froyo.

Det har en stund vært kjent at neste versjon av Android vil hete Gingerbread. Det er mer uklart hvilket versjonsnummer den vil få. Både 2.3, 2.5 og 3.0 har blitt foreslått. Men det antas at Gingerbread vil være en relativt stor oppgradering.

Nå ser det ut til at Gingerbread-utgaven av Android er nært forestående. Google publiserte på fredag videoen nedenfor som viser at Gingerbread-statuen settes på plass sammen med de øvrige figurene.

Forrige gang Google kom med en slik video i forkant av en Android-utgivelse, var da Eclair-statuen ble levert. Da gikk det nesten to uker før Android 2.0 ble lansert, mens det Donut-statuen kom på plass bare noen få dager før Android 1.6 ble lansert.

Det er en rekke nyheter som er ventet i Gingerbread-utgaven, men nesten ingen har blitt bekreftet. Ifølge Wikipedia skal det være bekreftet at støtte for WebM-videoformatet, forbedre kopier og lim inn-funksjonalitet, samt forbedre integrasjon med sosiale nettverkstjenester vil komme i denne versjonen.

Google har snakket om flere andre forbedringer og nyheter, men uten å si noe særlig om tidsplanen for disse. Dette gjelder den kommende musikkbutikken i Android Market, et fornyet brukergrensesnitt, mulighet for strømming av video fra brukerens pc-bibliotek og støtte for større skjermer.

Det ryktes også at Gingerbread vil støtte en egen seksjon i Android Market for spill med 3D-grafikk, forbedret støtte for videosamtaler, støtte for bildeformatet WebP og støtte for Google TV.

Google har også snakket en stund om gjøre en del sentrale komponenter mer uavhengige av operativsystemet, slik at oppdaterte utgaver kan gjøres tilgjengelig uten at det kreves en ny Android-versjon. Applikasjonene for Gmail, Maps og Market er eksempler på dette. Hensikten med dette er å kunne tilby brukerne ny funksjonalitet uten at de må vente på at mobilleverandøren eventuelt gjør en ny Android-versjon tilgjengelig for brukerens mobil.

Google skal allerede ha planene klare for ytterligere to Android-versjoner. Google skal ifølge Forbes ha bekreftet at den første av disse utgaven har kodenavnet Honeycomb, mens president hos prosessorselskapet ARM, Tudor Brown, har fortalt at den siste av disse utgavene vil ha kodenavnet Ice Cream.

Det er ventet at begge vil bli gjort tilgjengelige i løpet av 2011.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.