Neste Android kommer «snart»

Navn og nummer ble lekket via Google Play.

Neste Android kommer «snart»
Google stod selv for lekkasjen i Google Play, men har senere fjernet informasjonen om Android 4.1 Jelly Bean igjen. Bilde:

I går ble det mer eller mindre bekreftet at neste større versjon av Android vil være versjon 4.1, og at den har kodenavnet «Jelly Bean». Det sistnevnte har vært antatt i minst en halvt år, men versjonsnummeret har vært ukjent.

Informasjonen stammer fra Googles egen Google Play nettbutikk, fra siden hvor Galaxy Nexus selges. Denne siden er ikke tilgjengelig fra maskiner med norske IP-adresser, men en rekke amerikanske nettsteder fikk tatt bilde av siden før den senere i går ble endret.

På siden står det at Galaxy Nexus HSPA+ er den nyeste mobilen fra Google, og at den snart vil være den første til å få Android 4.1.

Dette betyr trolig to ting. For det første at Jelly Bean helt sikkert blir vist fram under neste ukes Google I/O-konferanse i San Francisco, og at den endelige utgaven er så godt som ferdig.

Økningen i versjonsnummeret er beskjeden. Men noen av de viktigere Android-versjonene har vært desimaltall-oppdateringer, for eksempel 2.2 «Froyo».

    Les også: