BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Neste Android krever kraftigere mobiler

Planene for «Gingerbread» begynner å sive ut.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. juli 2010 - 09:02

Det har lenge vært kjent at neste versjon av Android-plattformen har kodenavnet «Gingerbread». Nylig kom det også meldinger om at Google vil fokusere på den synlige delen av brukergrensesnittet i denne versjonen av Android, etter at selskapet har fokusert på komponentene under skallet til nå.

Nå ser det ut til at den russiske bloggeren Eldar Murtazin, som anses for å være en troverdig spreder av rykter innen mobilbransjen, har fått nyss i mer informasjon om Android 3.0, som Gingerbread angivelig vil bli kalt.

Murtazin har denne gang valgt å fortelle om disse og andre nyheter i en podcast, på russisk. Den er tilgjengelig her. De viktigste detaljene har blitt notert av Unwiredview.com.

Det Murtazin forteller, er at Android 3.0 vil bli ferdigstilt i midten av oktober og gjort klar for de første mobilene i løpet av november eller desember.

Android 3.0 skal kreve kraftigere maskinvare enn dagens Eclair- og Froyo-utgaver. Blant minimumkravene er 1 GHz prosessor, 512 megabyte RAM og en skjerm på minst 3,5 tommer.

Den nye versjonen skal inkludere støtte for skjermoppløsninger på opptil 1280 x760 piksler, noe som egner seg for skjermer på fire tommer eller mer. Dette trenger ikke nødvendigvis å være mobiltelefoner. Nettfjøler og andre større enheter er kandidater som er minst like aktuelle.

Ifølge Unwiredview.com skal brukergrensesnittet til Android 3.0 være inspirert av Gallery-applikasjonen til Nexus One. En demonstrasjon av denne finnes her.

Hva så med enklere mobiler? Planen har aldri vært at Android bare skal leveres med de aller dyreste mobilene. Murtazin forteller at Google kommer til å splitte Android i to forgreninger, hvor 3.0 er for de mest avanserte modellene, mens de billigere produktene for massemarkedet vil benytte dagens 2.1/2.2-versjoner av operativsystemet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.