Neste år kommer kredittkort med RFID

Neste år begynner Visa med trådløse RFID-baserte kredittkort.

RFID er en teknologi som muliggjør avlesning av informasjon på litt avstand. Det åpner for mange effektiviseringsmuligheter, men det åpner også for sikkerhets- og personvernsproblemer.

Det har tidligere vært kjent at kredittkortselskapene jobber med å utvikle løsninger for å kunne betale med kredittkort uten å måtte ta det frem fra lommeboken og dra det gjennom betalingsterminalen.

    Les også:

En slik teknologi kan potensielt åpne for store misbruk og også gjøre det litt for lett å svi av pengene man har på kontoen. Kredittkortselskapene begrenser derfor bruken av denne betalingsmetoden til små beløp, som for eksempel bussbilletter og til å betale regningen for kaffen på kaffebaren.

Foreløpig ligger det an til at kortet vil få en begrensning på 15 euro, noe som tilsvarer rett i underkant av 125 norske kroner med dagens kurs. Når denne summen er brukt opp, må det overføres penger før man kan bruke det igjen.

Visas nye kort skal lanseres i London neste høst, forteller Sven Estwall, Visas Norden-sjef til nyteknik.se. Han ser for seg at det tar noen år før det blir tilgjengelig i Norden.

Teknologien skal ha blitt utviklet i samarbeid mellom Europay, Mastercard og Visa. Den har fått navnet EMV.