BEDRIFTSTEKNOLOGI

Neste "dotdød" kommer i mobilt Internett

For over halvparten av de selskapene som satser på mobilt Internett overlever ikke det første kvartalet 2002, mener telekomekspert Bengt Nordström. Han tror forsinkelser i utrullingen av GPRS og UMTS gjør at selskapene går dukken før de får lansert sine tjenester.

Frode Eriksen
30. aug. 2001 - 09:59

Det er i en rapport fra Gartner at det heter at høsten og vinteren blir usedvanlig hard for selskap som har satset på mobilt Internett. Blant de viktigste årsakene er usikkerheten i kapitalmarkedet og forsinkelser i utrulling av GPRS og UMTS. Mange bedrifter innenfor nisjen mobilt Internett trenger derfor ytterligere kapital for å overleve, og pengene sitter ikke lenger løst.

Bengt Nordström, «telekomekspert».
Bengt Nordström.

Telekomeksperten Bengt Nordström støtter Gartners konklusjoner og sier til Computer Sweden at det er en stor risiko for at et blant de selskapene som finnes nå, så kan over halvparten legge ned innen første kvartal neste år. - På GPRS finnes det ikke et massemarked ennå, og på UMTS er markedet ikke til stede i hele tatt, skriver Gartners Delia MacMillan i rapporten.

Nordström, som er administrerende direktør i mobilkonsulentselskapet Northstream, sier at de som overlever høsten og vinteren har gode muligheter for å overleve videre. - Det gjelder å satse på teknologi og tjenester som er lett tilgjengelig og som gjør det lettere i arbeid og fritid, sier han.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.