Neste Firefox klar i ny beta

Det er mye nytt i den tredje betaversjonen av Firefox 3.5.

Neste Firefox klar i ny beta

Det er mye nytt i den tredje betaversjonen av Firefox 3.5.

Mozilla besluttet nylig å endre versjonsnummeret til neste større Firefox-oppdatering fra 3.1 til 3.5. Denne endringen har dog ikke kommet med i den nye betautgaven av Firefox som ble gjort tilgjengelig i går. Den heter fortsatt Firefox 3.1 beta 3.

Betaversjonen er tilgjengelig på 64 ulike språk på denne siden.

Denne versjonen inkluderer blant annet forbedringer knyttet til Private Browsing Mode, et modus for som gjør det mulig for brukeren å surfe på nettet uten at noe logges eller lagres på pc-en.

Beta 3 skal også inkludere forbedringer i «web worker thread»-støtten, som gjør det mulig for nettleseren å kjøre JavaScript-tråder i bakgrunnen.

Denne betaversjonen er den første som har integrert støtte for analyse av JSON-strukturer (JavaScript Object Notation).

Det loves også forbedringer knyttet til stabiliteten og ytelsen til JavaScript-motoren TraceMonkey, men denne inneholder fortsatt flere kjente feil. Det er særlig feilene i TraceMonkey som har forsinket Firefox 3.1/3.5.

Også Gecko, presentasjonsmotoreren Firefox benytter, skal ha fått forbedringer. Dette inkluderer spekulativ parsing, noe som skal sørge for at innholdet på websider kan presenteres på kortere tid.

Annen funksjonalitet som kommer med Firefox 3.5, men som ikke er nytt i denne betaversjonen, er støtte for HTML5-elementene video og audio, støtte for W3C-spesifikasjonen Geolocation API, støtte for JavaScript query selectors, offline-applikasjoner, SVG-transformasjoner og et utvidet sett av CSS 2.1- og 3-egenskaper.

Mer om den nye betaversjonen finnes på denne siden. En informasjonsside for webutviklere som ønsker å se nærmere på de nye mulighetene Firefox 3.5 vil gi, finnes her.

Betaversjoner er ikke ferdige produkter, men testversjoner som utgis for å avdekke feil og mangler. I Firefox' tilfelle vil man også oppleve at få av utvidelsene vil fungere.

    Les også:

Til toppen