Neste forbruker-Windows utsendt i beta

Spørsmålet er om Microsoft vil dumpe DOS allerede i Windows Millennium, eller om det er for tidlig å avsverge hele arven fra selskapets førgrafiske fortid.

Spørsmålet er om Microsoft vil dumpe DOS allerede i Windows Millennium, eller om det er for tidlig å avsverge hele arven fra selskapets førgrafiske fortid.

Systemet skal inneholde en rekke forbedringer, blant dem støtte til datanettverk i hjemmet og tilrettelegging for nye multimediaformater. Det skal være selvkonfigurerende, og skal kunne lege seg selv om noe skulle gå galt. Microsoft ser for seg at datanettverk i hjemmet ikke bare består av PC-er, men også av utstyr som kjøleskap, ovner, komfyrer, alarmsystemer, TV-apparater, videospillere og så videre.

Utgaven er sluppet i en "tidlig beta" til utvalgte kunder. Millennium markerer slutten på epoken der du bruker samme Windows hjemme og på jobb. I desember kommer Windows 2000 med en rekke egenskaper tilpasset bruk i yrkeslivet.

Blant svarene Microsoft søker, er om tiden er inne til å dumpe bakoverkompatibiliteten med MS-DOS, operativsystemet som var selskapets første produkt. Millennium-utgaven som er sluppet nå, har ingen synlig overgang til "DOS-modus", og drivere i "real mode" vil ikke virke. Millennium beskrives som en blanding av Windows 98 og Windows 2000, men bygger ikke på kjernen i Windows 2000. Det gjør derimot Neptune, et annet prosjekt for forbrukere. Neptune beskrives vekselvis som etterfølgeren til Millennium og en alternativ strategi i tilfelle signalene om at DOS overhodet ikke trengs blir sterke nok.

En vanlig beta av Millennium skal komme 1. september.

Til toppen