FORBRUKERTEKNOLOGI

Neste generasjon USB-minne?

Datastickies kombinerer Post-it-lappen med elektronisk lagring.

Ved å lagre data på grafén, kan store datamengder lagres på en brikke ikke tykkere enn et vanlig ark.
Ved å lagre data på grafén, kan store datamengder lagres på en brikke ikke tykkere enn et vanlig ark.
4. mars 2014 - 09:44

Det er riktignok fortsatt på konseptstadiet, men Datastickies ser ut til å kunne bli en spennende kombinasjon av Post-it-lapper og elektronisk lagring.

Konseptet er at informasjonen lagres på grafén; et materiale som består av ett lag av karbonatomer som er ordnet i et sekskantmønster. Materialet leder elektrisitet bedre enn silisium.

Les også: Fantastiske muligheter med grafén

Dermed mener skaperne av Datastickies at man kan lagre store mengder data på en overflate ikke tykkere enn et papirark. For å lese av dataene foreslås en optisk overføringsflate som skaperne ser for seg at kan være en integrert del av datamaskiner, TV-er, lydanlegg og så videre. Man klistrer da den klebrige undersiden direkte på flaten og kan dermed lese data direkte.

Vel så spennende er muligheten for å kombinere flere slike lapper slik at den totale lagringsplassen økes, rett og slett ved å klistre dem på hverandre.

Skaperne, Parag Anand og Aditi Singh, vant en Red dot designpris for konseptet i fjor. Hvorvidt det blir til et håndfast produkt med årene, vil tiden vise.

Mer informasjon finnes på datastickies.com

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.