FORBRUKERTEKNOLOGI

Neste Kindle blir tynnere, men like grå

Det er et langsiktig prosjekt for Amazon å få fargeskjerm til e-bokleseren.

1. juni 2010 - 16:28

Nyhetstjenesten Bloomberg siterer to anonyme kilder i et oppslag om at Amazon.com planlegger å lansere en ny utgave av e-bokleseren Kindle i løpet av august.

Kildene sier at den nye Kindle blir tynnere, og at skjermen reagerer raskere og viser et skarpere bilde. Det betyr i praksis at det vil gå raskere å bla til neste side, og at leseopplevelsen vil ligge enda tettere opp til en vanlig billigbok. Derimot vil nye Kindle mangle to av Apple iPads mest iøynefallende egenskaper: fargeskjerm og berøringsgrensesnitt.

Fargeskjerm er påkrevet dersom Kindle skal strekke seg forbi det roman- og fagboklesende publikum og over til potensielt lukrative markeder som læremidler og magasiner. Da må også hele grensesnittet fornyes.

På årsmøtet til aksjonærene 25. mai fortalte Amazon-sjef Jeff Bezos at han hadde sett noe fra laboratoriene, men at det ennå ikke var overbevisende.

Å utvikle en fargeskjerm som kan leve lenge med beskjedne energiressurser er et mål for mange. I forrige uke hadde bransjeforeningen Society for Information Display årsmøte i Seattle. Der demonstrerte Qualcomm MEMS prototyper på sin Mirasol-teknologi, som loves i kommersielle produkter innen utgangen av året, og som nettopp skal tilby reflektive fargeskjermer: De kan leses i sollys, og krever ingen bakgrunnsbelysning. Sammenliknet med LCD-skjermen til Apple iPad, skal Mirasol-skjermen nøye seg med en tredel mindre strøm.

På den samme konferansen fortalte E-Ink at også de regner med å ha en fargeskjerm av typen «elektronisk papir» innen utgangen av året.

Tidlig i februar i år meldte New York Times og Wall Street Journal at Amazon.com hadde kjøpt Touchco, en liten spesialist på berøringsskjermer. Det ble aldri offisielt bekreftet, og det ble aldri kjent hvor mye Amazon skulle ha betalt. Nettstedet til Touchco, som skal ha hatt rundt 12 ansatte, opplyser bare at selskapet opphørte i januar 2010.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.