Neste Mac OS X kan komme tidlig

En direktør i Apple kan ha avslørt tidspunktet for lanseringen.

Neste Mac OS X kan komme tidlig

En direktør i Apple kan ha avslørt tidspunktet for lanseringen.

Dagens utgave av Apples operativsystem, Mac OS X, kom i salg i oktober i fjor. I juni i år ble det klart at denne utgaven, 10.5 eller «Leopard», vil erstattes av en utgave som har fått tilnavnet «Snow Leopard» (10.6). Dette ble fortalt under Apples World Wide Developers Conference.

Under konferansen ble det sagt at Snow Leopard ville komme «om et års tid», det vil si sommeren 2009.

I forrige uke, under LISA-konferansen i San Diego, holdt Jordan Hubbard, direktør for Apples UNIX Technology Group, et foredrag om Mac OS X, som nå brukes på alt fra servere til mobiltelefoner.

Under foredraget viste Hubbard fram en presentasjon hvor én av sidene inneholdet en tidsoversikt over de ulike versjonene av Mac OS X. Planen inneholdt også versjon 10.6.

Ifølge presentasjonen, som er tilgjengelig her, på nettstedet til LISA-konferansen, skal Mac OS X 10.6 Snow Leopard bli tilgjengelig i første kvartal av 2009, drøyt 14 måneder etter Leopard-utgaven. Dette kan bety at Apple vil presentere den nye utgaven allerede under Macworld-utstillingen som arrangeres hvert år i Las Vegas i januar.

Dette er altså fem måneder tidligere enn det selskapet først antydet.

Utgivelsesoversikt for Mac OS X
Utgivelsesoversikt for Mac OS X

I juni i år ble det også fortalt at Apple ikke vil fokusere like mye på ny funksjonalitet i forbindelse med Snow Leopard, men at selskapet i stedet fokuserer på forbedringer som skal øke ytelsen.

    Les også:

Til toppen