KARRIERE

Neste Microsoft-sjef klar?

Tipsene peker mot veteranen Satya Nadella.

Det ser ut til å bli Satya Nadella. Fra venstre: Tony Bates og Stephen Elop. Alan Mulally var lenge het kandidat, men sa klart fra i desember at han ikke ville forlate Ford.
Det ser ut til å bli Satya Nadella. Fra venstre: Tony Bates og Stephen Elop. Alan Mulally var lenge het kandidat, men sa klart fra i desember at han ikke ville forlate Ford. Bilde: Bates og Mulally: Bloomberg / Getty Images / All Over Press; Elop: Nokia; Nadella: Microsoft
3. feb. 2014 - 12:16

Uavhengig av hverandre, og begge med utgangspunkt i anonyme innsidere, kårer Wall Street Journal og Bllomberg (Business Week) Satya Nadella til Microsofts neste sjef.

Nadella, som har arbeidet hos Microsoft siden 1992, skal altså ha danket ut hete kandidater som Ericsson-sjef Hans Vestberg, tidligere Nokia-sjef Stephen Elop og en annen Microsoft-veteran, Tony Bates.

Microsoft ble opprettet i 1975. Selskapet har bare hatt to toppsjefer: gründer Bill Gates fram til 2000, og Steve Ballmer etter det.

Nadella sies å stå for kontinuitet. Han leder Microsofts nettskysatsing, og er antakelig mer opptatt av bedriftsteknologi og nye forretningsmodeller for programvare enn av mobiltelefoner og nettbrett. I Microsoft har han hovedsakelig forholdt seg til bedriftsmarkedet, der selskapet henter to tredeler av sin fortjeneste.

Det skal ellers være snakk om å bytte ut Bill Gates som styreformann, til fordel for John Thompson, styremedlemmet som leder jakten på ny toppsjef. I så fall kippes ikke Gates helt ut: Han vil i stedet få avgrensede oppgaver i styret.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.