Neste Opera klar for ny testrunde

En større oppdatering til Operas nettleser er nå klar for en ny, offentlig betatest.

Neste Opera klar for ny testrunde

En større oppdatering til Operas nettleser er nå klar for en ny, offentlig betatest.

Opera Software har sluppet en ny betaversjon av selskapets kommende Opera 9.5. Denne utgaven har vært tilgjengelig i offentlige testversjoner siden september i fjor.

    Les også:

Den andre betautgaven inkluderer ikke så mye nytt på funksjonalitetssiden i forhold til tidligere testutgaver, men både sikkerheten og ytelsen skal være forbedret. Blant annet skal RSS-leser være raskere, og oppstartstiden på Mac skal være kortere.

Fra før er det kjent at Opera 9.5 kommer med funksjonen Quick Find, som skal huske all tekst på alle websider brukeren har besøkt. Denne vil indekseres og være søkbar fra adressefeltet eller via History-fanen.

Opera 9.5 støtter også Opera Link, som gjør det mulig å synkronisere blant annet nettleserens bokmerker mellom ulike PC-er og mobiltelefoner med Opera Mini.

På sikkerhetssiden har Opera 9.5 bedre beskyttelse mot svindelforsøk via nettsteder. Det tas i bruk databaser fra både PhishTank og Netcraft. Dessuten støttes nå også Extended Validation (EV) SSL-sertifikater.

E-postdelen i Opera skal nå kunne motta e-post raskere. Også søk gjennom arkivert e-post skal gå fortere enn tidligere.

I vårt forsøk greir Opera 9.5 beta 2 78 av 100 deltester i Acid 3-testen. En intern utgave skal ha greid testen i slutten av mars.

Til nå har drøyt en halv million Opera-brukere prøvd testutgavene av Opera 9.5. Den nyeste utgaven er tilgjengelig på denne siden.

Opera sier ingenting om når den nye utgaven av nettleseren vil bli lansert.

Til toppen