Neste Oracle-database er i beta

Oracle har kunngjort at neste generasjon av deres database – versjon 11g – er i beta.

Neste Oracle-database er i beta

Oracle har kunngjort at neste generasjon av deres database – versjon 11g – er i beta.

Nyheten ble gitt under hovedtalen til serveransvarlig Chuck Rozwat i Oracle i går, på den enorme kundesamlingen Oracle Open World – 41 000 deltakere – i San Francisco.

Database 11g omfatter 482 nye egenskaper, ifølge en melding på Oracles nettsted (en av presserapportene sier 182 endringer). Til sammen gjør de databasen større, raskere og mer skalerbar enn forgjengeren. Ifølge Rozwat må Oracle dyrke sine databaser – og maskinvareleverandørene sine servere og lagringssystemer – i tråd med den eksponentielle veksten i digitalt lagret informasjon.

Oracle har kombinert materiale fra prosjektet som University of California, Berkeley, kjørte i 2003 under navnet How Much Information, med IDCs kvartalsvise undersøkelser av lagringsmarkedet. Resultatet er en graf som spår en tidobling av antall terabyte på fem år, fra rundt 10 millioner i 2005, til rundt 100 millioner i 2010.

I tillegg til ytelse og skalerbarhet, er tilgjengelighet, drift, beslutningsstøtte, innholdsforvaltning og sikkerhet viktige kategorier for forbedringene fra 10g til 11g.

11g vil tilby en egenskap kalt Flashback, som vil gjøre det mulig å gjenopprette terabytestore databaser på minutter heller enn timer. Under visse betingelser vil et være mulig å patche en database mens den er i drift. Innen innholdsforvaltning vil 11g tilby binær lagring av XML, utvidet indeksering av XML, raskere håndtering av store objekter, støtte for bildehåndtering etter DICOM-normen, samt lagring og spørring av semantisk innhold. Forbedringene innen sikkerhet omfatter blant annet sikring med tanke på revisjon, og kryptering av både tabeller og store objekter..

Det er ikke sagt noe om når 11g beta vil gjøres tilgjengelig for et større antall brukere, og nyheten er ennå ikke gjenstand for en pressemelding på Oracles nettsted.

Til toppen