BEDRIFTSTEKNOLOGI

Neste Photoshop uten XP-støtte

Adobe dropper støtten for eldre Windows-utgaver.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. sep. 2012 - 10:29

Presset mot Windows XP er i ferd med å øke. Etter at det 11 år gamle operativssystemet ikke lenger er det mest populære, ser det nå ut til at flere aktører nå ser muligheten til avslutte støtten til Microsoft-produktet som svært mange ikke vil kvitte seg med. Det faktum at Microsoft selv kommer til å avslutte selv den utvidede støtte for Windows XP den 8. april 2014, betyr at tiden virkelig er i ferd med å renne ut for både det gamle operativsystemet og for dem som fortsatt bruker det.

Fredag ble det kjent at Adobe ikke lenger vil tilby helt nye utgaver av PhotoShop til Windows XP. Det betyr at Photoshop CS6 (13.0) er den siste versjonen av grafikkverktøyet som kan brukes sammen med Windows XP. Interessant støtter ikke Photoshop CS6 Windows Vista.

Dermed vil neste utgave av Photoshop sannsynligvis kreve Windows 7 eller nyere, eller OS X.

Allerede er det funksjonalitet i Photoshop CS6 som ikke støttes av Windows XP, for eksempel forbedringer i funksjonalitet som 3D, Blur Gallery og Lighting Effect.

Bakgrunne for det hele er at funksjonaliteten er basert på forbedringer som bare tilbys av nyere operativsystemer og maskinvare.

Adobe skriver også at ingen av de kommende funksjonalitetsoppdateringer som vil gjøres tilgjengelig for Creative Cloud-medlemmer vil støtte Windows XP.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.