Neste stopp Myanmar?

Men Telenor frykter korrupsjon.

Neste stopp Myanmar?
Telenors toppsjef snuser på Myanmar, som nå åpnes for investeringer. Men korrupsjonsnervøsitet kan stoppe et nytt asiatisk teleeventyr for Jon Fredrik Baksaas. Bilde: Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Oslo (NTB): Med drahjelp fra staten er Telenor på vei inn i Myanmar, men konsernet frykter korrupsjon i tildeling av nye mobillisenser.

Myanmar har 60 millioner innbyggere, men bare et fåtalls millioner mobilbrukere. Telenor ønsker derfor å kjenne sin besøkelsestid. På initiativ fra selskapet har Post- og teletilsynet nylig vært to ganger i Myanmar for å bistå myndighetene med utvikling av telekommunikasjon, skriver Aftenposten.

Telenor Groups kommunikasjonssjef Tor Odland slår fast at initiativet ikke er et ledd i å bygge tillit til Myanmars myndigheter.

– Vi er avhengige av stabilitet og forutsigbarhet i utviklingen av deres mobilnettverk. Det er grunnlaget for en eventuell investering, sier han.

Fredag i forrige uke leverte Telenor et brev til Myanmars myndigheter med beskjed om at selskapet er interessert i en mobillisens i landet, skriver Dagens Næringsliv.

Myndighetene planlegger å dele ut to mobillisenser gjennom en skjønnhetskonkurranse - det vil si at selskapene som legger fram de beste lovnadene, vinner lisensene. Telenor frykter korrupsjon og slår fast at det er nødvendig å ha et stabilt rammeverk på plass.

– Telenor har og har hatt null toleranse hva gjelder korrupsjon. Det gjelder i høyeste grad også Myanmar. Derfor er det helt avgjørende at det blir etablert et godt stabilt regulatorisk rammeverk før vi går inn med eventuelle investeringer, sier Odland.

Myanmar er blant landene i verden som er mest gjennomsyret av korrupsjon. (©NTB)