TELEKOM

Neste Windows Mobile vist fram

Microsoft med mer funksjonalitet til høstens mobiltelefoner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. feb. 2009 - 15:56

Microsoft avduket i dag offisielt en oppdatert utgave av selskapets operativsystem for mobiltelefoner, Windows Mobile 6.5. Denne utgaven erstatter dagens versjon, 6.1, som ble lansert den 1. april i fjor. Foreløpig er

Windows Mobile 6.5 framstår som en større oppdatering enn det versjon 6.1 gjorde. Blant annet skal den nye versjonen ha et helt nytt brukergrensesnitt med forbedringer spesielt knyttet til bruken av berøringsskjerm.

Med Windows Mobile 6.5 følger også den oppdaterte utgaven av Internet Explorer Mobile, som til tross for at den er basert på åtte år gamle IE6, skal gi en langt bedre opplevelse enn IE-versjonene som har fulgt med Windows Mobile til nå.

Den nye versjonen inkluderer også en ny hjemmeskjerm som skal gi raskere tilgang til viktig informasjon som varsler om ny e-post, tapte anrop, og kalenderavtaler.

Med Windows Mobile 6.5 vil mobilen også ha direkte tilgang til Windows Marketplace for Mobile, som skal gi brukeren mulighet til å kjøpe og laste ned ved hjelp sin Windows Live ID.

Utviklere skal kunne tilby egne applikasjoner gjennom tjenesten, etter at de har gjennomgått en sikkerhets- og kompatibilitetskontroll.

Mobilene skal også ha støtte for en ny tjeneste, My Phone, som synkroniserer tekstmeldinger, bilder, video og kontakter over Internett.

Det kan nok fortsatt ta litt tid før mobiler med Windows Mobile 6.5 kommer i butikken. I forbindelse med dagens presentasjon under denne ukens Mobile World Congress i Barcelona, viste LG og HTC fram nye modeller som er basert på den nye utgaven av Windows Mobile. Men disse ventes ikke på markedet før i andre halvdel av 2009.

    Les også:

Skjermen som vises når mobilen er låst.
Skjermen som vises når mobilen er låst.
Den vanlige startskjermen til Windows Mobile 6.5.
Den vanlige startskjermen til Windows Mobile 6.5.
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.