BEDRIFTSTEKNOLOGI

Neste Windows umulig å kopiere

Microsoft arbeider med en konsument-versjon av Windows 2000. Nå skal det bli slutt på piratkopiering, lover selskapet og utfordrer hackerne.

11. jan. 2001 - 06:18
Førsteprioritet hos Microsoft om dagen heter Whistler - neste versjon av Windows 2000.

Langsomt, men sikkert bytter bedriftene over til Windows 2000 på sine PC-er, men privatpersoner bruker fremdeles de DOS-baserte Windows 95/98/Me. Whistler er konsumentversjonen av Windows 2000. Systemet skal gi brukerne et mer stabilitet og selvreparerende system, hevder Microsoft.


Men med i pakken vil det også følge med et system som skal gi Microsoft mer penger i kassen: For dagens Windows piratkopieres over en lav sko - i mange land er det bare et par prosent som betaler for sin programvare.

Det nye systemet, kalt Windows Product Activation (WPA) låser en lisens til en spesifikk maskin. En versjon av systemet ligger allerede i Office 2000. Unders installasjon, kobler maskinen seg opp mot en Microsoft-server som sjekker at alt er i orden og at det ikke finnes noen andre maskiner med lisensen, skriver Computer Sweden.

Men spørsmålet er om Microsoft kan forlange at alle har Internett-tilkobling. Dessuten er jo som kjent hackerne ivrige og alt som er skrevet i programvare kan endres.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.