BEDRIFTSTEKNOLOGI

Neste Windows versjon kommer om få år

Windows Vistas etterfølger har fått et kodenavn, og en foreløpig tidsplan.

23. juli 2007 - 09:09

Windows Vista ble lansert i januar i år, etter mange år med store forsinkelser.

Nå begynner Microsoft å lekke ut informasjon om neste versjon. Den har tidligere gått under kodenavnet Vienna, men ifølge CNet News er dette nå endret til Windows 7.

Microsoft fortalte om den nye versjonen til sine selgere på en konferanse i Orlando. Der ble det blant annet fortalt at selskapet har satt en tidsramme for når de ser for seg å lansere den nye versjonen.

- Microsoft planlegger at Windows 7-utviklingen skal følge en treårig tidsramme, og den endelige lanseringsdatoen vil bli satt når kvaliteten er på nivået den skal være, sier en talsmann for Microsoft, til CNet News.

Hvis alt går som det skal, så vil altså Windows versjon 7 i 2010. Alt har imidlertid ikke alltid gått som det skulle for Microsoft når de har laget en ny utgave av sitt svært utbredte operativsystem. Windows Vista kom hele fem år etter at Windows Xp ble lansert, en forsinkelse på flere år.

På den annen side var Microsoft snar med å lansere Windows Xp. Den kom bare 18 måneder etter Mirosofts store løft med Windows 2000-versjonen.

Microsoft har foreløpig ikke ville si så mye om detaljene i Windows 7, men en viktig endring er at de vil legge opp til et hyppigere oppdateringstempo av operativsystemet. Nye versjoner vil komme i kortere sykluser. Det kan være litt av forklaringen til at Microsoft allerede nå, slipper opplysninger om den nye versjonen.

Windows 7 vil komme i både forbruker og forretningsutgaver, samt i 32-bits og 64-bits versjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.