Nesten 100 millioner borte fra DinSide

Det er tvilsomt om eks-DinSide-aksjonærene som i mai byttet sine eierandeler med SOL-aksjer vil oversvømme markedet med SOL-aksjer når bindingstiden går ut onsdag. Verdien har gått fra en topp på 125 millioner til dagens 30 millioner.

Scandinavia Online AS bekjentgjorde kjøpet av DinSide i mai. Prisen var 720.000 aksjer som ved børsnoteringen av SOL den 7. juni hadde en utgangspris på 125 kroner. Prisen ble dermed 90 millioner kroner. Aksjen var på det meste oppe i 173 kroner, tilsvarende en verdi på 124,6 millioner for DinSide. Ved børsslutt tirsdag var SOL-kursen 41,50. Når aksjene endelig blir omsettelige er DinSide altså ikke verdt mer enn snaue 30 millioner kroner.

- Jeg kommer ikke til å selge en eneste aksje på dette nivået, sier DinSide-gründer Bernhard Steen, som den 18, 19 og 20. desember kan feire henholdsvis ankomsten av en ny sønn, sin 39-års fødselsdag, og at bindingstiden på SOL-aksjene tar slutt. At sola i tillegg snur den 21., har nok mer symbolsk enn reell verdi for både Steen og resten av aksjonærene.

Og snart er det også jul.

- SOL-aksjen er verdt mye, mye mer, sier Steen til digitoday.no. - Med de kunnskaper jeg har om hva som foregår internt er jeg overbevist om at SOL-aksjen vil stige i tiden fremover.

Til toppen