KARRIERE

Nesten 50 prosent flere it-ledige

It-ledigheten skyter fart, viser ferske tall.

1.065 personer er nå registrert som it-ledige hos Nav.
1.065 personer er nå registrert som it-ledige hos Nav.
2. apr. 2009 - 12:58

It-ledigheten falt i fjor til en bunnivå med bare drøye 600 ledige.

Nå snur pendelen. Tall fra mars viser at Nav fikk 347 nye personer som registrerte seg som arbeidssøkende. I alt er det nå 1.065 it-ledige i Norge.

Det er 48 prosent flere ledige i forhold til mars for ett år siden.

Underdirektør Hans Kure i Nav mener likevel veksten i it-ledigheten er beskjeden målt mot veksten i ledigheten i snitt. I mars vokste ledigheten i Norge med 61 prosent med 4.200 nye ledige. Det er nå 70.700 ledige i Norge. Nav frykter at vi kan tippe over 100.000 i løpet av året.

Til sammenligning var det i snitt 3.000 it-ledige under forrige nedgangsperiode i 2003. I dag har vi altså bare en tredel så mange ledige i forhold.

- I 2003 var det spesielt it-bransjen som var de mest konjunkturfølsomme med etterdønninger fra den høye etterspørselen i forbindelse med overgangen til år 2000. I dag er it-bransjen ikke rammet på samme måte, sier Kure.

Men vi må belage oss på tøffere tider. Det viser antall ledige stillinger som viste en nedgang på 54 prosent målt i forhold til mars i fjor.

- I mars var det utlyst 802 ledige it-stillinger, forteller Kure.

Ledigheten har slått sterkest ut i bygg- og anlegg som i mars fikk en tredobling i antall ledige målt mot mars i fjor. 6,2 prosent av arbeidsstyrken i denne bransjen er nå uten jobb.

Nav har fått kritikk for lang saksbehandlingstid og opptil åtte uker før arbeidssøkende får sin utbetaling.

Nå opplyser Kure at 90 prosent av Nav-brukere får behandlet sine søknader innen den normale saksbehandlingstiden som er tre uker.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.