INTERNETT

Nesten alle eldre bruker internett

Andelen eldre som bruker internett, har økt fra 80 prosent i 2014 til 90 i fjor. Også bruken av smarttelefoner har økt. Sju av ti eldre har nå smarttelefon.

Antall eldre som bruker internett, har økt fra åtte av ti i 2014 til ni av ti i fjor. Også bruken av smarttelefoner har økt.
Antall eldre som bruker internett, har økt fra åtte av ti i 2014 til ni av ti i fjor. Også bruken av smarttelefoner har økt. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix
25. apr. 2019 - 14:32

En rapport fra SIFO viser at det er stor forskjell også mellom de eldste aldersgruppene. Spesielt de over 80 år sliter med å være oppdatert digitalt og mestre internett.

SIFO-rapporten viser at blant eldre over 60 år i utvalget, har tilgangen til internett økt fra 2014 til 2018. Bruken av en rekke forskjellige nettjenester øker også.

Flere eldre nettbrukere føler at de mestrer internett, fra fire av ti i 2014 til fem av ti i 2018. De fleste har lært seg nettbruk gjennom jobben. I 2018 følte seks av ti seg trygge på internett, mens åtte av ti sier de har god oversikt over passordene.

Totalt er fire av ti motiverte til å delta digitalt. Men halvparten ønsker å styrke sin egen digitalkompetanse, helst gjennom kurs, selv om manglende tid og interesse fremheves som de viktigste hindrene for dette. Behovet for å mestre den digitale verdenen har økt fordi hele seks av ti eldre mener at internett er nødvendig i hverdagslivet.

Andel eldre som ikke bruker internett, er halvert, fra to av ti i 2014 til bare én av ti i 2018. Hovedgrunnene til at internett ikke benyttes, er manglende behov og interesse. Men mange føler også at de er for gamle eller de er imot den raske teknologiutviklingen. Hele åtte av ti mener de klarer seg fint uten å bruke internett.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.