Nesten alle vil ha gratis digital-boks

Til tross for standard-krangel og en stormende utvikling er det få som sier nei takk til en digital TV-dekoder og fremtidig Internett-terminal.

Til tross for standard-krangel og en stormende utvikling er det få som sier nei takk til en digital TV-dekoder og fremtidig Internett-terminal.

Krigen om hvem som skal servere deg neste generasjon digitale TV-kanaler, spill og Internett hardner til. Utfordringene for aktørene er at innhold, mottakerboks og transport-metode henger sammen.

To av aktørene som ligger lengst fremme er Canal Digital og ViaSat. Disse to kappes om kundene med hver sin boks og pakke med tjenester og TV-kanaler. Viasat startet sent, men deler nå ut digitale TV-dekodere for å hente inn konkurrentens forsprang. Men denne dekoderen har bare én kortplass og kan bare ta inn Viasats sendinger. Det ser likevel ikke ut til å ha skremt kundene.


- Vi har 130.000 kunder i Norge og har delt ut 70.000 bokser til de som ville installere selv. 60.000 har bedt om hjelp fra forhandler, noe vi starter med i dag, sier Einar Brustad, administrerende direktør i Viasat, til digitoday.no. Bare noen få prosent har sagt nei takk fordi de vil ha en dekoder med to kortplasser eller allerede har kjøpt dekoder.

Brustad forteller at så langt har alt gått smertefritt og uten tekniske problemer. Planen er å skru av sendingene til de få analoge dekoderne som er igjen i sommer - for disse sendingene krever mye kapasitet på satellittene og er dyre.

Med i den nye Viasat-boksen følger det et modem som åpner nye muligheter.

- I april skal vi lansere tjenester for å bestille filmer og konserter. I mai kommer vi med e-post, forteller Brustad. - Vi arbeider også med å lansere Internett-surfing, men når dette kommer er ikke klarlagt, sier han.

Til toppen