ANALYSER

Nesten bare unge menn bruker Opera Mini

Svært få kvinner og eldre har tatt i bruk gratisutgaven av Opera for mobiler.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. juni 2008 - 15:15

Nettleseren Opera Mini hevdes å være verdens mest brukte Java-program til mobiler, men en undersøkelse Opera Software har gjort viser at selskapet bare har nådd ut til en begrenset andel av det potensielle markedet.

    Les også:

Undersøkelsen er basert på spørreskjemaer som er blitt gjort tilgjengelige for tilfeldige brukere i de ti landene med flest Opera Mini-brukere. Ikke overraskende er Norge ikke blant disse. På topp ligger derimot USA, Russland og Kina.

Det som kommer klart fram av undersøkelsen, som er gjengitt her, er at så mye som 88,1 prosent av Opera Mini-brukerne er menn. Sør-Afrika har den høyeste kvinnelige andelen med 24,7 prosent.

Datamengden  i megabytes sendt til Opera Mini-brukerne i mai 2008
Datamengden i megabytes sendt til Opera Mini-brukerne i mai 2008

I de fleste av landene er et flertall av brukerne dessuten 27 år eller yngre. Brukerne over 48 år utgjør en svært liten andel i alle de ti landene. Andelen er høyest i USA med 7 prosent.

Antallet brukere av Opera Mini vokser stadig. I mai var det 14,7 millioner aktive brukere, noe som ifølge Opera Software er 23 prosent flere i enn i mars i år.

Antallet nedlastede sider i mai var 2,9 milliarder, mens tallet i mars var drøyt 2,4 milliarder. Datamengden inn til Opera Mini-serverne var på drøyt 288 millioner megabytes, men fordi dataene komprimeres på serverne, ble det ikke sendt mer enn 43,2 millioner megabytes til brukernes mobiler. Dette er likevel en økning på 30,4 prosent siden mars.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.