BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nesten bråstans i salget hos Telenor Mobil

Mens Telenor solgte 250.000 mobilabonnement i årets første halvår er salgstallene for tredje kvartal nede i 35.000. Telenor Mobil har brukt tiden før børsnoteringen til å kaste ut anslagsvis 50.000 kunder som ikke hadde ringt med mobiltelefonen sin på 14 måneder.

30. okt. 2000 - 01:30

Informasjonssjef i Telenor Mobil, Jo Heldaas, påpeker imidlertid at fallet fra andre kvartal til tredje kvartal ble stort fordi selskapet fikk et meget bra bruttosalg på sommerkampanjen i juni.

Han sier at svakt salg i juli og august kombinert med en planlagt ryddeaksjon blant kontantkortmassen førte til at nettotallene for tredje kvartal ble lavere enn hva salget så langt år har vært. Heldaas sier at en ikke kan regne med at salget fortsetter i samme takt som fram til nå.

For ved kvartalspresentasjonene så langt i år har Telenor Mobils salg i første og andre halvår ligget på vel 100.000 og 150.000, før selskapet i tredje kvartal ligger nede på 35.000. Vel 50.000 kontantkortkunder er nå slettet fordi de ikke har kjøpt samtaletid på godt over ett år.

- Vi er ikke bekymret for stuasjonen, selv om vi har en svak salgsnedgang . Nå har vi stålkontroll på kontantkortmassen, og vil til en hver tid stenge ute kunder som ikke har fylt på kortet sitt, sier Heldaas.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.