UTVIKLING

Nesten full enighet om Java 7

Den neste versjonen av Java er godkjent av fellesskapet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. juni 2011 - 10:54

Java Community Process (JCP) Executive Committee har godkjent spesifikasjonen for Java Platform, SE (Standard Edition) 7 med 13 mot 1 stemmer. Google stemte imot, den uavhengige representanten Werner Keil avsto fra å stemme, mens ingen stemme ble mottatt fra Credit Suisse.

Flere av representantene understreket at de stemte for den tekniske delen av Java SE 7, men ikke for lisensdelen, som sent i fjor førte til at Apache Software Foundation og de uavhengige representantene Tim Peierls og Doug Lea forlot komiteen i protest.

Enkelte uttrykker også ønske om mer åpenhet knyttet til noen underliggende JSR-er (Java Specification Requests), som er inkludert i JSR 336.

Blant nyhetene som Java SE 7 inkluderer, er støtte for språk med dynamiske typer i JVM-en (Java Virtual Machine). Disse skal kunne kjøres med bortimot den samme hastigheten som Java-språket selv.

Det er bare gjort mindre endringer i selve Java-språket.

En testversjon av Java SE 7 kan lastes ned fra denne siden. Der finnes det også mer informasjon om hva som er nytt.

Det er ventet at Java SE 7 vil bli lansert i løpet av sommeren, mens Java SE 8 kan ventes allerede i 2012.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.